Borang Pendaftaran E-Kasih JKM

on Friday, November 16, 2012

Seperti yang dibentangkan dalam bajet 2012 yang lepas, isi rumah yang berpendapatan bulanan bawah RM3000 bakal menerima bantuan one-off sebanyak RM500. Anda hanya perlu mengisi borang e-Kasih Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) bagi mendapatkan maklumat rakyat yang benar-benar layak menerima bantuan tersebut.

Jadi sila isi borang e-Kasih Jabatan Kebajikan Masyarakat di laman web e-Kasih terlebih dahulu. Untuk mengisi borang e-Kasih, klik pautan di bawah. Penuhkan borang dan klik hantar.


Ranking: 5

{ 34 comments... read them below or add one }

Anonymous said...

tk bole dftar ponn


February 11, 2013 at 9:43 PM
Anonymous said...

Nk daftar dekat mane..


March 1, 2013 at 12:57 PM
mizzlolypoplonely said...

cm ne nk dftr? x de klr borng pun?


March 4, 2013 at 3:19 PM
Anonymous said...

aku pun xjmpa jgk ni


March 6, 2013 at 9:31 PM
Anonymous said...

mano borang yg nk den nk isi xdo pun??????


March 21, 2013 at 3:33 PM
Anonymous said...

nak beri ke x nie.....x de brng pong.....


March 26, 2013 at 11:37 AM
Anonymous said...

klu dah daftar mau tunggu apa lg?? dah daftar ni tp sampai skrg x ada apa2 pun.


April 5, 2013 at 8:59 AM
Anonymous said...

den laie laa sampai habih bateri .. sampai mengonyok sepupu den, sampai bungkuh baju masuk dlm kopai.. puas den kojar suruh masok blik .. tak maun dio doh..


April 7, 2013 at 6:37 PM
Anonymous said...

tak boleh pun daftar


April 10, 2013 at 4:45 PM
Anonymous said...

mengapa saya daftar dengan ekasaih ditolak...apa sebabnya tlg sebab2 nya dengan terperinci


April 11, 2013 at 10:23 AM
Anonymous said...

kata ekasih .membantu masyarakat yang kurang mampu tapi bila daftar ditolak orang yang ada rumah dua biji,kereta mewah ,ada nama boleh di luluskan...pm tolong jawab


April 13, 2013 at 1:12 PM
Anonymous said...

cner nk isi borang..borang pun xjumpa nk crik..awat susah sgt..


April 14, 2013 at 5:48 PM
Anonymous said...

hampeehhh aku cri borang pon xjumpa xdok pn...gena niii nk bagi ka xmau...


April 14, 2013 at 9:05 PM
Anonymous said...

Apa ini..cari borang tk jumpa..


April 15, 2013 at 12:24 PM
Anonymous said...

XDEW PON BORG KE DA DITUTUP HA?!!!!!!!!!!!!!!


April 19, 2013 at 12:09 PM
Anonymous said...

Kat mn mok ambik barang2 ekasih?


April 21, 2013 at 10:25 AM
Anonymous said...

ney borang pauntan
x ada pun


April 23, 2013 at 12:13 PM
Anonymous said...

ENCIK ADMIN,

SY DAH ISI BORANG BAGI PIHAK AYAH DAN IBU SAYA.. TAHUN LEPAS LAGI SY DAH ISI.. TAKDE PAPE FEEDBACK PON? SENYAP SAMPAI SEKARANG..

BOLEH JELASKAN?


April 23, 2013 at 9:57 PM
Anonymous said...

Masaalahnya disini mana ada isi borang... yang ada cuma lembaran aduan... dimana sipengadu mengisikan butir diri dan mengisikan pula butir mengadu atau lebih jelasnya dimana sipolan (A) mengisikan butiran diri sendiri dan mengisikan Butiran diri (B) itu je. kemudian hantar. selepas tu tunggulah dalam setahun. Saya adalah salah seorang penerima bantuan e-kasih.


April 24, 2013 at 3:39 AM
Azizul Tanz said...

camner nk daftar nie??atau hanya kata2 kosoooonggg jerrrr


April 28, 2013 at 6:20 PM
Anonymous said...

Zul bkr. Saya telah berdaftar dengan e-kasih,tapi yang peliknya no I/C saya sama nama orang lainpunya,ni apa cerita ni,berapa ramai yg ic eh serupa.sila beri penjelasan?.


May 3, 2013 at 7:54 AM
Anonymous said...

mana borangnya nak bagi ke tak nak bagi? bape kali bukak asyik keluar benda sama je...sama je dengan 1 azam,kerajaan...kerajaan...


May 7, 2013 at 12:47 PM
Anonymous said...

macam mne nk daftar online,tak de borang pn..??


May 10, 2013 at 9:07 PM
Zaudi Md Noh said...

mana ada borang nya. tolong update cepat sikit.


May 11, 2013 at 8:46 PM
Hati Riang said...

Admin ni penipu je. dia nak kita baca blog dia. mana ada borang pun. korang kena KENCING mcm Nuar kencing pengikut2 nya.


May 13, 2013 at 10:11 AM
Anonymous said...

haah...kembalikan 1 jam aku....puas cari tp tak jumpe pon borgnye...


May 22, 2013 at 12:44 PM
Anonymous said...

dah setahun den tunggu tak do apo2 pun.....ado ko xdo...


June 28, 2013 at 8:18 PM
Anonymous said...

cuma pejabat daerah boleh bagi borang dan mau cek status tu sila lah dtg ke pjbat daerah. semua buat urusan d pjabat daerah. cthnya d beaufort sabah,ada 1 unit khas utk e-kasih,segala pertanyaan boleh terus dtg ke sana. ikutlah pjbat daerah masing2. yg tggl bandar tu,cuba tnya d federal or state development office. kerajaan cuba membantu tapi mungkin ambil masa, sebab ramai juga yg mohon e-kasih ni. jangan marah :)

bagi yg da dftar tp ckap x da pa2 tu sila dtg balik d tmpat kamu htr borang tuk tnya status permohonan kamu,kalau tggu ja mngkin lg lmbat,amalkan "follow up" supaya kamu sntiasa update dgn apa2 bantuan krjaan.jgn malu bertanya.


July 11, 2013 at 9:45 AM
Anonymous said...

ada kwn sya apply online... mcmna mw apply online?? bole bg tip n cara?? tq


August 28, 2013 at 9:40 AM
Anonymous said...

mcmana nak semak bantuan rumah se rm124 sebulan dapat ke tidak?


September 12, 2013 at 12:37 AM
Anonymous said...

KALAU NAK TOLONG ORANG YG SUSAH TOLONG LAH BETUL2,JANGAN SEBARKAN MAKLUMAT JE;DAH LAMA ISI BORANG TAK DAPAT2,CAKAP JE TAK GUNA,JALANKAN DULU BARU CAKAP.


January 23, 2014 at 10:41 AM
pengarahywj said...

ORANG BUJANG BLEY MOHON X


February 4, 2014 at 11:26 AM
Anonymous said...

orang bujang bley


February 4, 2014 at 11:28 AM
Anonymous said...

Mana borang e-kasih...xde pon


February 6, 2014 at 1:04 AM

Post a Comment

 
© OneNewsHub All Rights Reserved