Semakan Kemasukan Ke MRSM Tingkatan 1 & 4 2013

on Monday, December 17, 2012

Keputusan permohonan kemasukan ke Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) 2013 akan diumumkan pada minggu ketiga pada bulan Januari 2013. Calon boleh menyemak keputusan melalui talian secara online atau melalui khidmat pesanan ringkas (SMS). Setakat ini, tarikh rasmi masih belum dikeluarkan dan akan diumumkan juga di laman ini apabila tarikh sebenar dikeluarkan oleh pihak MARA.

Cara Buat Semakan Keputusan MRSM 2013


Untuk membuat semakan, sila layari laman http://www.mara.gov.my

Keputusan kemasukan ke Tingkatan 1 MRSM Program Ulul Albab 2013


Bagi kemasukan ke Tingkatan 1 MRSM Program Ulul Albab dan IGCSE tahun 2013, calon yang berjaya sahaja akan dimaklumkan melalui mySMS DAPAT 15888 dan boleh dilayari di alamat berikut http://semakmrsmf1.mara.gov.my.

Keputusan MRSM Tingkatan 1 Dan 4 ( Info Terkini Dari Pihak MARA)


>> Tingkatan 1 : boleh dilayari melalui alamat berikut http://cms.mrsm.edu.my/ola/checkStatusF1.jsp
>> Tingkatan 4 : boleh dilayari melalui alamat berikut http://cms.mrsm.edu.my/ola/checkStatusF4.jsp
Ranking: 5

{ 63 comments... read them below or add one }

Anonymous said...

Dah 3feb..xde pun result


February 3, 2013 at 8:42 PM
Anonymous said...

Esok keluar la kott


February 3, 2013 at 8:56 PM
Anonymous said...

Inilah malaysia....selagi x settle kroni, slagi tu la x de keputusan!


February 3, 2013 at 9:48 PM
Anonymous said...

bilalah keputusan kemasukan mrsm utk tgkatan 1?


February 3, 2013 at 10:30 PM
Anonymous said...

kenapa result kmasukan f4 lambat sgt kluar???


February 3, 2013 at 10:54 PM
Anonymous said...

dr maklumat yg diperolehi 4hb keputusnnya keluar


February 4, 2013 at 12:09 AM
Anonymous said...

untuk tingkatan 1 dah tahu.......
untuk tingkatsn 4 bila ekkk........
klu cuma ada 2a 6b je leh x masuk mrsm....??????


February 4, 2013 at 12:11 AM
Anonymous said...

Esok 4.02.2013 pukul 8 pagi. Dalam SMS suruh semak esok


February 4, 2013 at 12:17 AM
Anonymous said...

utk tingkatan 1 dah keluar kerr?


February 4, 2013 at 8:09 AM
Anonymous said...

Dah cek...xdpt....huhuhu


February 4, 2013 at 8:34 AM
Anonymous said...

kalau tak dapat masuk this time, boleh buat rayuan lagi ke?


February 4, 2013 at 8:59 AM
Anonymous said...

dlm sms dah tulis berjaya adakah result tu betul?


February 4, 2013 at 9:48 AM
Anonymous said...

Keputusan PKP sudahpun diketahui oleh pihak sekolah/MRSM. Ada juga pelajar yg sudah diberitahu pd hari Jumaat lepas... Maklumat ini utk pelajar yg mengambil PMR 2012 di MRSM dan memang sekarang berada di tingkatan 4 MRSM juga.
PKP ialah ringkasan "Program Khas Pendidikan" iaitu yg ada ditawarkan di 6 buah MRSM shj: Langkawi, Taiping, Jasin, Pontian, Kuantan dan P.Chepa. Pengambilan adalah utk mereka yg mendpt 8A, samada dari MRSM sedia ada atau sekolah harian biasa.

Semakan melalui laman web atau sms nampaknya belum ada... :) Anak saya (sekrg di MRSM Transkrian) pun tgh tunggu pengesahan dari cikgu dpt ke tidak ke PKP. Katanya hari ini cikgu akan umumkan, 24 drp 96 org pelajar yg mendpt 8A shj yg terpilih...


February 4, 2013 at 10:35 AM
Anonymous said...

bila rsult nye kluar ni....
sabor jerr


February 4, 2013 at 10:42 AM
Anonymous said...

keputusan tingkatan 1 dah keluar.. sila rujuk portal rasmi mara


February 4, 2013 at 10:45 AM
Anonymous said...

bila keputusan rayuan mrsm tingkatan 1 2013. Cam mana nak check.


February 4, 2013 at 12:35 PM
Danial Fahim said...

da 4 feb asal x kluar lagi??


February 4, 2013 at 1:35 PM
Anonymous said...

npe result mrsm utk form 4 x kluar lg????


February 4, 2013 at 1:40 PM
Anonymous said...

kenapa x da lak..ni yg bkin pnas ni..orang dah semngat nak msuk sna..kputusn d tngguh-tangguh plak..


February 4, 2013 at 2:09 PM
Anonymous said...

kenapa lmbat sngat..melunturkn smngat aq je..


February 4, 2013 at 2:12 PM
Anonymous said...

bila ni nak kuar result utk t4


February 4, 2013 at 2:41 PM
Anonymous said...

macam mana nk check kalau lupa nama pngguna dgn password


February 4, 2013 at 2:45 PM
Anonymous said...

>>Permohonan anda tidak berjaya<< sabar la :') form4 nnti cuba lagi. nasib bru form1. haih


February 4, 2013 at 3:30 PM
Bookaholic Paradise said...

lambat lg ke keputusan untuk f4 punye????


February 4, 2013 at 3:47 PM
Anonymous said...

bila keputusan untuk tingkatan 4??


February 4, 2013 at 3:56 PM
Anonymous said...

bila keputusan untuk tnigkatan 4??
jenuh la menunggu lama sgt


February 4, 2013 at 3:57 PM
Anonymous said...

Minta pihak berkenaan tolong feedback bila semakan ke tingkatan 4 boleh diketahui?


February 4, 2013 at 4:45 PM
Anonymous said...

bile keputusan f4 nak kuar nih ?


February 4, 2013 at 5:17 PM
Anonymous said...

Semak disini...

http://cms.mrsm.edu.my/ola/checkStatusF1.jsp

Tahniah kepada yang berjaya...


February 4, 2013 at 5:46 PM
Anonymous said...

macm mana ni, dalam sms kata dapat masuk mrsm siap bagi tau tempat n date untuk register lg tapi dalam online web mara, "permohonan angka giliran tidak berjaya" kol pej mara x de org angkat plak, keliru betol la macm ni, yang mana satu yang betollll


February 4, 2013 at 6:14 PM
Anonymous said...

Sabarlah tuan/puan. Result begini mmg kita rasa lambat sgt nak keluar sbb kita dok menunggu berbulan2 dah. Saya dah b'pengalaman utk 3 org anak, tggu masuk SBP atau MRSM. Sementara dpt jwpn, masuk dulu sekolah rancangan khas yg ditawarkan walaupun bermakna berbagai perbelanjaan kena dikeluarkan. Yg pertama, mula2 masuk RK negeri then dpt ke SMKA. Yg no dua, masuk RK negeri jugak kemudian dpt SBP selepas sebulan lebih. Yg no 3 pun masuk RK negeri, dlm tiga minggu baru dpt twrn MRSM. Berdasarkan pengalaman2 lalu, pendaftaran ke MRSM ialah selepas tahun baru cina atau pd minggu ketiga bulan Februari hari Selasa. Setakat hari ini nampaknya hanya keputusan ke tingkatan 1 boleh disemak di www.mara.gov.my. Yg F4 tu teruskan melayari laman web mara dari masa ke semasa, kecuali pelajar MRSM sedia ada (PMR 2012) yg dpt 8A mereka ada ditawarkan ke program khas pendidikan (PKP).

Tentang belanja2 yg kita sudah keluarkan, tak payahlah ungkit2 lagi. Sudah adatnya begitu, redhalah ya..... Niatkan utk anak2 kita atau anak2 orglain, insyaallah kita tak "panas hati" sgt.


February 4, 2013 at 6:31 PM
Anonymous said...

Lmbt eyy lopp .......


February 4, 2013 at 7:42 PM
Anonymous said...

Saye f4 tapi tadi time sent utk mrsm...tetiba yg balasnye -tidk berjaya ke mrsm f1 .....!!!!!!!adakh ini tanda2 xdpt mrsm f4??????


February 4, 2013 at 8:19 PM
Anonymous said...

Tingkatan 4 akan daftar masuk Selasa minggu depan... Maksudnya keputusan kemasukan ke MRSM tingkatan 4 mungkin keluar esok. InsyaAllah. Semoga Berjaya! :)


February 4, 2013 at 8:25 PM
Anonymous said...

ASSALAMUALAIKUM.. .. keputusan MRSM F1 dah keluar hari ni.. boleh cek melalui SMS taip MARAMRSMANGKA GILIRAN dan hantar ke 15888.. .. SEMOGA BERJAYA


February 4, 2013 at 8:38 PM
Anonymous said...

Bila tarikh sebenar form 4 keluar? Tolong kasi feedback kat soalan saya. Terima kasih


February 4, 2013 at 9:04 PM
Anonymous said...

mara ni memang nak buat orang marah la . -.-


February 4, 2013 at 9:26 PM
Anonymous said...

4 feb.???bila nak tunggu lagi?? lepas raya cina????


February 4, 2013 at 10:11 PM
Anonymous said...

Aku x peduli pun ...dah dpt sekolah yang i suka


February 4, 2013 at 10:43 PM
Anonymous said...

merayu ada online ke


February 4, 2013 at 10:59 PM
Anonymous said...

dah 5 feb saya duduk asrama sklh biasa camne nk
cek x dpt la cel online x leh ke???


February 5, 2013 at 8:29 AM
xxx said...

sebenarnya dah keluar ke belum?f4 punya...


February 5, 2013 at 8:42 AM
Anonymous said...

Untuk kemasukan ke F4 sudah boleh disemak melalui www.mara.gov.my. Tahniah kepada yang berjaya...!!!


February 5, 2013 at 10:50 AM
Anonymous said...

Yang gagal sila tunggu panggilan kedua, tapi lambat lagilah..... Rayuanpun boleh buat melalui laman web MARA juga. Rajin2lah menyemak status.


February 5, 2013 at 10:52 AM
Puan j said...

Dah chek..tp tak dpt.pasrahlah..kecewa memanglah..


February 5, 2013 at 11:48 AM
Anonymous said...

SMS tak berjaya, tapi check online Berjaya, kenapa tak syncro ni, benda yang basic macam ni kena improve kan buat orang ramai keliru je.


February 5, 2013 at 12:39 PM
Anonymous said...

untuk kemasukan ke f4 dah keluar ke, cuba masuk online tak de,
sms jawapan anda tak berjaya ke f1....apa cerita ni.


February 5, 2013 at 1:40 PM
Anonymous said...

Kalau dpt 7A 1B 1C n C itu sub arb x dpt ke masuk mrsm??????


February 5, 2013 at 3:52 PM
Anonymous said...

Result f4 bila nak keluar?


February 5, 2013 at 4:58 PM
Admin said...

keputusan tingkatan 1 & 4 boleh disemak sekarang. harap maklum.


February 5, 2013 at 5:02 PM
Anonymous said...

http://cms.mrsm.edu.my/ola/checkStatusF1.jsp(try chek kat sini.. Tinggal masukkan angka giliran je)


February 7, 2013 at 8:23 AM
Anonymous said...

kenapa saya tak boleh buat rayuan. padahal saya dpt 7a1b. why??


February 8, 2013 at 5:54 PM
Anonymous said...

Bila keputusan ambilan kedua bagi form 1 igcse akan dikeluarkan?


February 9, 2013 at 12:31 AM
Anonymous said...

salam... saya dah cek utk form 1 mrsm tp x dpt... saya cukup terkilan sbb dpt 5A tp tdk mnjaminkan sekolah yg terbaik. semua org pkai kabel. kite yg tak ada kabel ni tgu jelah... jwbnye sentiasa terpinggir. saya x tau nk buat mcmane anak saya begitu menghrpkn mrsm tp tiba2 x dpt. bnyknye punye frust.. belajar pun xde smangat.. runsingnye.. tolong la mrsm, kami dah buat rayuan.. harap2 dapat la. kesian anak saya... sabar jelah anakku. In Sha Allah adelah rezeki...


February 9, 2013 at 11:28 PM
Anonymous said...

Saye dh dpt utk form1 at MRSM BESUT. alhamdulillah. thank you allah :)


February 10, 2013 at 12:30 PM
Anonymous said...

Kalau form4 rayuan pertama tak dapat dan buat rayuan kedua , resultnya bila ye ?


February 13, 2013 at 2:53 PM
Anonymous said...

Tingkatan 1 tak da rayuan secara online ke..


February 15, 2013 at 7:54 PM
Anonymous said...

rayuan kali kedua bila blh tahu keputusannya...


March 2, 2013 at 8:32 PM
khairul annuar said...

bila kita boleh semak rayuan kemasukan utk form 4...and mcm mana cara utk semak rayuan?


March 4, 2013 at 9:44 AM
Anonymous said...

Khairul annuar boleh check di sini..
Semakan Kemasukan Ke MRSM Tingkatan 1 Ambilan 11 Mac 2013

Semakan Kemasukan Ke MRSM Tingkatan 4 Ambilan 11 Mac 2013


March 5, 2013 at 5:14 PM
Anonymous said...

http://www.mara.gov.my/web/guest/mobile-pengumuman


March 5, 2013 at 5:26 PM
fatinfarzanah98 said...

Kalau nak masuk MRSM untuk tingkatan 4 boleh ambik IGCSE x?


September 4, 2013 at 5:22 PM

Post a Comment

 
© OneNewsHub All Rights Reserved