Terkini: Semak Keputusan BR1M 2.0 Online

on Saturday, February 2, 2013

 
Status permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia 2.0 (BR1M 2.0) akan diketahui bermula 10 Februari 2013. Para pemohonan BR1M 2.0 boleh membuat semakan masing-masing menerusi talian hotline 1-800-222-500/1-300-88-3010.

Setiap permohonan yang berjaya akan dimaklumkan melaui pos secara berperingkat-peringkat dengan disertakan tarikh dan tempat majlis penyerahan baucar BR1M 2.0 RM500 & RM250 diadakan.  

PENTING !!! 

Pemohon boleh mendapatkan bantuan dan khidmat nasihat petugas di Pusat Khidmat wakil rakyat dan penyelaras Barisan Nasional (BN) serta Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung/Persekutuan
Ranking: 5

{ 95 comments... read them below or add one }

Norhidayah razali said...

Entah dpt ke x ni. ..hihi mintak2 dapatlh boleh wat tmbh2. ..


February 3, 2013 at 7:09 PM
husna putri luqman said...

tpi esok dah dapat kan kat area hulu selangor,kat area jeli pun akn dapat 7hb 2 ni,jd mcmna plk dgn yg bru mohon adakah yg lama dibg dahulu n yg bru mohon akn tahu keputusan nya 10hb 2.


February 3, 2013 at 8:50 PM
MizMiza said...

Saya dengar da juga harini dah dapat.. dengar khabar angin je lah.. sebab tu nak cek online.. tak tau la dapat ke x cek tu? =)


February 4, 2013 at 10:45 AM
Anonymous said...

boleh check online x?


February 4, 2013 at 12:20 PM
Anonymous said...

Minx2 r dpt


February 4, 2013 at 1:15 PM
Anonymous said...

masih boleh submit lagi tak secara online


February 4, 2013 at 1:28 PM
jack said...

hermm selangor dah ada yang dapat kah??


February 4, 2013 at 2:38 PM
Anonymous said...

untuk makluman semua hanya bantuan baucer buku sahaja yang telah dikeluarkan dan bukan wang bantuan rakyat.


February 4, 2013 at 3:08 PM
Anonymous said...

anda boleh menyemak status anda di bank2 terpilih seperti PUBLIC BANK,MAYBANK,CIMB,BSN...SAYA telah menyemak status saya dan alhamdulilah LULUS..tp untuk nenuntut wang tersebut mesti menunggu baucer yg akan dihantar ke alamat rumah..


February 4, 2013 at 3:16 PM
Anonymous said...

kalo nk check dgn bank camane eh? xplain pls..


February 4, 2013 at 4:34 PM
Anonymous said...

Saya pun nak tau mcm mana check kat bank gak.


February 4, 2013 at 4:55 PM
il yani said...

mmm, tah dapat ke x...mudah2an dapat..ley tmbh duet kawen..huhuhu


February 4, 2013 at 5:12 PM
feildrus bin aten said...

Feildrus bin aten


February 4, 2013 at 5:49 PM
Anonymous said...

macam mana nak check kat bank


February 4, 2013 at 5:50 PM
Azman Khalid said...

Talian Bantuan BR1M 2.0 untuk Lembaga Hasil Dalam Negeri ialah 1800 88 2716 (BR1M) atau nombor talian bebas tol yang baru untuk Lembaga Hasil ialah 1800 88 5436 (LHDN)


February 4, 2013 at 6:02 PM
rajes ganesh said...

Mcm mne nk check kat bank???


February 4, 2013 at 6:04 PM
Anonymous said...

mak kite dah dapat td bantuan ni..area segamat johor.. kul 10 pagi tadi..


February 4, 2013 at 8:15 PM
Anonymous said...

Xtahulh dpt ker x


February 4, 2013 at 9:28 PM
nastasiah said...

knp lambat buat semakan. . .kat bangsar da terima pun pembahagian br1m tu. . .


February 4, 2013 at 9:34 PM
Anonymous said...

Mak saya dah dapat petang tadi...area Temerloh Pahang.


February 4, 2013 at 11:39 PM
Anonymous said...

Kawan sebaya dah terima wey !


February 5, 2013 at 2:09 AM
Aznan BH said...

bodoh ke nak check di Bank..mana dapat info ni???


February 5, 2013 at 1:47 PM
Anonymous said...

tak adil kot ,kwn sy yg baru daftar dah dpt ,cm mane buat pemilihan ni !!!


February 5, 2013 at 8:13 PM
elisya amanda said...

x dapt lagi ni.....PM....


February 5, 2013 at 11:34 PM
Anonymous said...

Aznan BH: y ko nak sakit hati pesal?? dah die cek boleh kt bank. ko lak nak kecoh... kalau x, xkn die nak gtaw blh cek kat bank. sape y b**** skrg ni??


February 6, 2013 at 11:10 AM
Anonymous said...

mane bley check kat BANK.. kene maki je kang :) check kat pejabat UMNO terdekat ngan umah je laaa Ngok.. hahahhaa


February 6, 2013 at 11:23 AM
Anonymous said...

abg aku dpt arini..aku blum lg adoi...


February 6, 2013 at 12:03 PM
Anonymous said...

Check kat umah nenek ko jela tolol


February 6, 2013 at 12:38 PM
parangpanjang said...

Sabar. Elak mengeluarkan kenyataan yang kurang enak.
Andai pengisian borang betul, maka akan dapatlah hak anda. Pemakluman akan dihantar ke alamat yang didaftarkan sama ada mengikut kad pengenalan atau alamat semasa.
Di surat pemakluman akan dimaklumkan tarikh, masa dan tempat pengambilan dan penebusan BRIM 2.0.
Kalau rasa ingin maklumat awal hubungilah melalui email : br1m2@treasury.gov.my atau menghubungi talian hotline:
1-800-222-500 yang beroperasi dari jam 9 hingga 5 petang, Isnin hingga Jumaat.


February 6, 2013 at 2:36 PM
Sya Amien Tan said...

kenapa tak buat semakan online mcm nak semak tmpt mengundi, kan senang klu buat mcm tu.. ;(


February 6, 2013 at 10:34 PM
Misz Thaqz said...

hellO..nak tnya kOranG la..if 19 thun dah kahwin n ada anak dah..tak d terima ka..?
sy ada apply...sy call tak answer pun..:(
msih bleh apply tak ah..
ada s'spa yg online..inform kat sy blh tak..?


February 7, 2013 at 2:18 PM
Anonymous said...

bley wakilkan x?bank in utk musafir? :D


February 7, 2013 at 3:02 PM
Joeloding Loding said...

Yg mula2 dlu aku pn dpt last skali,ingtkn dh xdpt,trus pg bsn claim voucer


February 9, 2013 at 8:38 PM
Severinus said...

saya send mail sampai sekarang belum ada jawaban.tak dapat agaknya.


February 11, 2013 at 6:43 PM
helmah said...

tahun lepas permohonan saya di luluskan tapi sampai sekarang baucer tak sampai2.


February 11, 2013 at 9:05 PM
Anonymous said...

@misz Thaqz - awak mungkin under yg dpt rm500 tu since u're married now.. rm250 utk yg single..


February 13, 2013 at 3:28 PM
Anonymous said...

saya dah antar email...admin brim 2.0 balas...lulus..tp surat ke apa2 ke..lom sampai lagi


February 13, 2013 at 3:30 PM
Anonymous said...

email kat mane?


February 14, 2013 at 9:27 AM
br1Gimmick said...

pukimak punya kejaan aku dh daftar online tahun lepas lagi dn bile semak pendaftaran pn dh dikira masuk dalam server dorang tp surat pengesahan masih tak dapat2....telepon nombor hotline suma nye busy cam taknak layan panggilan je. kalo tak dapat br1m tu sampai mati aku takkan pangkah ameno bn nih babi punya kerejaan mengundi dah nak dekat surat lulus br1m xdapat2 lg


February 14, 2013 at 2:50 PM
br1Gimmick said...

pesal kene baucar2 nih zaman dah maju laaar apesal tak bank-in je terus ke akaun aku??? waktu daftar online hari tu application form mmg mintak no akaun maybank aku waktu online submittting. bodoh biol lah kerejaan ni ape pasal mintak no akaun kalau taknak bank-in/wire-in ke akaun tersebut.


February 14, 2013 at 2:55 PM
Anonymous said...

klau guna bnk in kn senang... lau kja jauh mcm mne nk apply cuti semata2 ambk baucer tu kt sarawak nnti... payah2


February 14, 2013 at 4:04 PM
nick nana said...

leh mntak borang bagi bantuan warga emas 2013


February 14, 2013 at 10:13 PM
Anonymous said...

semua kat sini pemalas nk mampus. . ingat dok mengangkang je dapat duit ke??


February 15, 2013 at 11:15 AM
Anonymous said...

Lau nk email nk tulis pe? Bg ic no je ke?
X sistematik lgsg...


February 15, 2013 at 11:41 AM
Anonymous said...

knp xkeluarkan senarai yg dpt terima bantuan BR1M dlm paper je.kesian kat org tua di kg yg xrti gna intrnet @ hp tuk dpt status mereka..


February 17, 2013 at 12:23 AM
Anonymous said...

Usaha la sikit pemalas nk mmpus..hahaha


February 17, 2013 at 3:11 AM
Anonymous said...

ko tu rajin sangat ke


February 17, 2013 at 4:13 AM
Anonymous said...

nk senang je.. org dah bg x reti bsyukur.. lg mau komplen bnyak.. kalau ada rezeki dpt la.. kalau xde 2 xde rezeki la.. cuba la bawak bsabar..


February 17, 2013 at 10:10 AM
Anonymous said...

knp brim 2.0 ni tetiba sy x layak plak sedangkan brim 1.0 tu sy dapat???


February 18, 2013 at 12:24 PM
Mohd Syarafi said...

macam mana ya..nak cek online..saya nak tahu,,


February 18, 2013 at 2:08 PM
stanley lee said...

ko tak dapat cakap dah tukar...ape lah hampeh tul...nak tunggu hantar sampai umah sini haram...nanti tak sampai lak....keparat ....tunggu bagai nak mampus bila minta undi tak de lak cam ni...apa dah...boleh bla dah...


February 18, 2013 at 3:30 PM
Anonymous said...

kerajaan nk pancing undi...
beri rasuah 1 malaysia


February 18, 2013 at 10:43 PM
Anonymous said...

beri rasuah 1 malaysia


February 18, 2013 at 10:44 PM
Anonymous said...

kerajaan nk pancing undi...
beri rasuah 1 malaysia


February 18, 2013 at 10:45 PM
newday said...

Nak tanya juga la.. boleh ke BR1M ni kita wakilkan penerimaan kepada ibu/ ayah..Sebab saya bertugas di negeri lain dan penerimaan adalah di kampung halaman..thx


February 19, 2013 at 9:45 AM
Anonymous said...

bykkn bsabar..kalo dpt rezki, kalo x nk wat cmne..gi keje part time kt supermarket


February 19, 2013 at 3:35 PM
Anonymous said...

alaaaa...500 tu klu x dpt pun jangan la susah ati. kang tauh depan dapat la 1K pulak.


February 19, 2013 at 8:48 PM
Anonymous said...

org bagi kita ambil. undi kita tetap rahsia


February 19, 2013 at 8:48 PM
Anonymous said...

malas nak call, asyik tak dapat dilayan je ... huhu


February 20, 2013 at 11:58 AM
Anonymous said...

akak ni tahun lepas minta tk dapat 500,tahun ni pun tak tau lagi.....semalam isteri2 dapat bantuan 200 tk dapat juga macamana nk dapat borang tu orang kuat umno pegang bagi geng la.....nk ikut diaorang lebih senang dr akak


February 20, 2013 at 3:55 PM
Anonymous said...

knp kwn2 sy dh dpt tp sy dn mak sy xdpt.sedihla mcm ni kata janji dtepati dn smua isi rumh gji bwh 3k dpt n bujang dpt 250..arap2 sy dpt la dgn mak sy.hm


February 20, 2013 at 8:00 PM
Anonymous said...

saya terlupe nk letk pkrjaan dlm borng smlm sya isi,,,bleyh x ye..nk buat blik xbleh...risau d'buatnye...sya mohon borng untuk bujang...


February 21, 2013 at 11:03 AM
Anonymous said...

Kerajaan nak bagi bantuan. Banyak2 la sabar. Kalau tak boleh sabar, jangan ambik. Nak ambik duit free boleh pulak maki hamun. Tak tau adab betul. Akai takda ke? Mak bapak tak ajar?


February 21, 2013 at 11:53 AM
Anonymous said...

mcmana nk check dpt ke x.....


February 21, 2013 at 9:56 PM
Anonymous said...

kerajaan da bg tu amek je la jgn byk ckp..kang x bg mengata pulak..kalo xnk diam2 sudah...kbykn nye protes kerajaan tp bantuan yg kerajaan bg nak amek pulak..blah la...


February 21, 2013 at 11:22 PM
Anonymous said...

klu nk check pkai email hnya untuk lelaki yg bujang n ada girlpren..kt ctu tulis nama awek n no tel dia..confirm kptusannya cepat reply..cuba jgn x cuba....


February 23, 2013 at 11:15 AM
Anonymous said...

KORG TAU X NAPE DUIT NIE MELAUI LEMBAGA HASIL? JAWAPANYA UNTUK DETECT REMAJA YANG GAJINYER LEBIH DARI RM 2000. NANTI DIORG KENAKAN TAX. KENAPA TIDAK BANK INN TERUS? JAWAPANYA UNTUK WAT CERAMAH SKET SEBELUM BAGI TU... POLITIK KATEKAN. PAPEPUN DUIT YANG KORG DAPT TU ADALAH DUIT KORG JUGAK, HASIL BUMI NIE ADALAH HAK KITE BERSAMA... BUKAN DUIT POKET PM PN... PAHAM!!!!


February 24, 2013 at 6:58 PM
Anonymous said...

Yang atas ni nak kecoh lebih apahal? Weh even ni duit rakyat pun, at least kerajaan still bagi. Kalau kau nak pikir serong sekalipun, tak payah nak kecoh lebih. Yang kau, apa buat kat artikel ni? Macam la kau tak apply. Kalau kau tak apply, buat diam sudah. Biar orang yang layak tu menerima. Dapat kurangkan beban, serba sedikit.


February 26, 2013 at 4:10 AM
Anonymous said...

mcm mne nk check samada udah dpt ke blm duit bantuan br1m secara online


February 26, 2013 at 10:07 AM
Anonymous said...

norhaslinda tolong chek brim2.0 saya 620802105056


February 26, 2013 at 10:39 AM
Anonymous said...

bersyukurla atas kerajaan nak bagi..bila bagi banyak bunyi..itu la ini..jdla manusia yg bersyukur..hargai apa yang kita dapat..bukan semua dtg bergolek..bukan semua turun dari langit..bila xbg kata xprihatin..kata janji xditepati..dari kecil kte guna subsidi dari kerajaan..tp sapa penah nampak..kalau ase xsuka dgn duit atau perkhidmatan kerajaan..jangan sesekali mohon n guna..setiap kerajaan bagi ad peruntukan bukan semua dapat..mungkin kali ni tade rezeki..bila xdapt kutuk..bila dapat sanjung2..fikir sikit sekrang bukan nak memecahkan org melayu..kalau bangsa lain yg mentadbir..silap2 mana hak org melayu..mana hak anak cucu kita..nak ke tanah tergadai..nak ke maruah org melayu hilang n dipijak2..fikirla untuk kebaikan kte semua..


February 26, 2013 at 12:36 PM
Anonymous said...

dapat2 250..best2..tapi tetap sokong PAS ye kawan2 sepejuangan..dia bg kita rembat,lawan tetap lawan...


March 4, 2013 at 4:50 PM
Anonymous said...

dia bg kita rembat, sokong pas tetap sokong pas..lwan tetap lawan...


March 4, 2013 at 4:51 PM
Anonymous said...

Mmg mcm pundek..aku call xret nk agkat n line busyy!kepala hotak proses pnye la bsrabut


March 6, 2013 at 12:04 PM
Anonymous said...

ayah saya yg pencen 250 sebulan dari thn lepas x dpt. alasan pendapatan serumah melebihi 3k. pdahal anak2 semua study lagi. org kg saya yg pngkat tggi gaji besar pakai kereta mewah semua layak dpt sbb org kuat BN. camne kerajaan bantu rakyat nie? org yg x sepatutnya dpt mmg dpt, yg mmg layak dpt, x dpt.


March 7, 2013 at 8:21 PM
Mizz Ann said...

kecuaian staff sane membuatkan org yg layak dpt tp xdpt..yg xlayak dpt boleh dpt...contoh terdekat kwn sy..mcm mne die bole dpt 250 serta voucher buku jgk...dan sepupu sy boleh dpt 500 wlpn isi rumah melebihi 3k..ini xadil laa...


March 8, 2013 at 12:05 PM
Jue bha said...

menyampah pulak baca status dr ahli parti pbangkang yg buat huru-hara kat sini..please la..ckp tak nak ambil BrIm..rasuah la, itu la, ini la..ckp plak lagi "kalo aku x dpt BrIm, sumpah aku x kan undi ameno smpai bla2"..knape la biol sgt mcmtu..dh cnfirm awk xkn undi UMNO punye, xplu la kluarkn status smph mcm tu..hack tuii...oppss, hihi..I am sorryyyy...peace yo!!!


March 11, 2013 at 11:45 AM
yongyong lynz said...

Hr tu sy de emel dorg minta buat semakan keputusan br1m.giler lm br dorg reply.n br hari ni dpt maklumbalas "Permohonan Diterima"...jd maksudnye permohonan sy je diterima atau maksudnye permohonan berjaya?konpius ni.anyone can xplain?


March 14, 2013 at 9:34 AM
Anonymous said...

sabar la kamurang. bukan application kamu saja mahu di urus.. ramai lagi lah... haiyaaa


March 15, 2013 at 9:21 AM
Anonymous said...

Ape la heh maki2 tak faham . Kufur nikmat


March 15, 2013 at 4:33 PM
Anonymous said...

Yg ko pi mohon brim tu apesal??? Kejaan ada paksa ko mohon ke?? Ko yg mohon pastu ko kata pukimak kejaan. Ko tu dasar xkenang budi (pencacai pminta sdekah)


March 19, 2013 at 8:12 PM
Anonymous said...

salam.. sy terdapat dalam golongan yg di tolak..tetapi alhamdulillah..bole buat rayuan di pejabat LHDN.. kena ingat..semasa permohonan, kena keluarkan nama kita dr bawah tanggungan family sendiri utk yg bujang..
kalau call bkn kita seorang je yg call time.. lebih dr 100k talian masuk ke talian yang sama.
mudahnya.pergi ke caw. LHDN. melalui email sekurang2 nya semnggu bru dpt jawapan. kena la sabar.
kalo anda pembangkang pn..,dh ambil sudah la..jgn bising siapa yg anda sokong. kufur nikmat..setidak2 nya..ade jgk bantuan yg diberi. please grow up sikit..gov tak penah tnya pn anda di pihak mana dlm bg bantuan. kalo tidak diterima..semak balik borang permohonan anda.
cukai individu dikenakan jika pendapatan tahunan anda melebihi rm35k ke atas shj...


March 20, 2013 at 3:05 PM
mia said...

Saya belum lg pergi LHDN . . :-D


March 22, 2013 at 5:04 PM
ieka_atiqah said...

1800 88 2716 (BR1M) NI DAPAT KAT AZMAN KHALID KAT ATAS NUN, TADI DAH CEK, TP KENA TUNGGU LAMA SKIT.. BIASALH BZ..
SAYA CEK KN UTK KAWAN, KITORG MOHON ONLINE. MUDAH.
YANG BELUM DAPAT, SABARLAH, NI KITORG PUN LAMA TUNGGU BARU DAPAT. KALAU ADA REZEKI ADALAH K. JGN MARAH2.. BUKAN SKIT YANG MOHON NI, HAMPIR SEPARUH PENDUDUK MALAYSIA YANG MOHON. GOV. PUN PENING K. SABAR. KALAU TAK DAPAT. CUBA BUAT RAYUAN. JGN MAKI2 DAN MARAH2. YA..


April 1, 2013 at 10:08 AM
Anonymous said...

aku tak dpt lg ni,tggu punya lama,yg memerlukan brim,selalu nye susah nak dpt,yg kaya,senang sgt dpt,byk yg susah tak dpt,aperr cer ni,,,,nak nek gan online,,,daftar blh la,nak cek memang tak dpt,kena la turun pdg p lhdn,br blh tau


April 7, 2013 at 11:19 PM
Anonymous said...

sy pula mcm mana ye??surat dari PM yg mengatakan ucapan tahniah atas penerimaan br1m kepada saya telah saya terima pada 12/04/13.tetapi surat pengesahan yg mengatakan permohonan sy lulus diterima langsung saya tak dapat lg pun.sy pi LHDN bertanyakan hal ni depa kata tunggu surat sampai kemungkinan hujung bulam MARCH akan sy terima.tetapi ni dah masuk mgu ke2 bulan APRIL tak da jawapan apa pun yg saya terima.bkn apa sy jd pelik dengan surat ucapan tahniah dari PM kepada sy tu dah sy dapat, tetapi surat pengesahan permohonan sy diterima ka atau tidak masih sy tak terima lg.macam manakah sistem pentadbiran ini dilaksanakan.adakah ucapan tahniah tu menandakan permohonan sy berjaya atau ucapan sampi dulu keputusan sampai tahun depan?????mcm mana nk sy nilaikan berkenaan hal ini.ada tak pihak yang bertanggungjawab yg menguruskan hal ini boleh menerangkan situasi yg sy persoalkan ini??


April 13, 2013 at 8:39 PM
Anonymous said...

saya pon dalam situasi yang sama dengan diatas...pelik tetiba terima surat dari pm yang mengucapkan tahniah atas penerimaan brim...ade sesiapa yang boleh bagi pencerahan x?saya da pg lhdn dan jawapan yang sama saya terima seperti di atas...tunggu surat sampai...sekarang da hujung bulan april..


April 26, 2013 at 8:24 AM
Anonymous said...

saya pun sama...surat tahniah dr PM sampai dh...tp surat pengesahan x de lagii....mcm manee..


April 28, 2013 at 9:43 AM
Anonymous said...

Baru terima surat kelmarin. Masi sempat ke kalau nak ambil?


May 3, 2013 at 10:23 AM
Anonymous said...

haha...owang PAS ja yg kalot lebih...kata mcm2,xsedaq langsung...BULOQ lebih..wat malu ja..eee...lambat aku,haha..


November 17, 2013 at 3:27 AM
Anonymous said...

dh isi borang online tp sampai skrg x dpt x tau knapa...


December 9, 2013 at 1:09 PM
theEviL said...

baucar tunai BR1m 2.0 pada awal tahun 2013 boleh tukar tunai di bank tak ?


December 24, 2013 at 9:32 AM
Anonymous said...

nak call line tu dah brpa hari sibuk ja...buat ajelah boleh check on9 kan senang...


February 19, 2014 at 4:11 PM

Post a Comment

 
© OneNewsHub All Rights Reserved