Sinopsis Rindu Bertamu Di Abu Dhabi TV3

on Wednesday, February 6, 2013

 
Drama Rindu Bertamu Di Abu Dhabi akan mengisi Slot Akasia TV3 mulai 11 Februari 2013 menggantikan drama Setia Hujung Nyawa yang baru sahaja berakhir. Drama bersiri 28 episod terbitan Zeel Productions yang diarahkan oleh Mazri Mustafa ini dibintangi Fahrin Ahmad, Tasha Shilla, Aiman Hakim Ridza, Fouziah Ghous, Dato Rahim Razali, Lydiawati, Kismah Johar, Ridz Amin, Hairi Safwan dan Syatilla Melvin.

 Sinopsis Drama Rindu Bertamu Di Abu Dhabi
Mengisahkan tentang liku-liku hidup seorang lelaki bernama Firdaus (Fahrin Ahmad). Firdaus mengalami konflik keluarga dan cinta. Ain Farohah (Tasha Shila) seorang wanita yang difitnah bersekedudukan sehingga ditangkap khalwat dengan Firdaus (Fahrin). Firdaus dan Ain terjerat dengan rancangan Faiz (Shahrizal Jaszle) sehingga kedua-dua mereka dihalau oleh bapa Firdaus, Haji Ilham (Dato Rahim Razali). Bagaimanapun, Firdaus bertanggungjawab ke atas Ain dengan menikahinya dan berhijrah ke Abu Dhabi lalu bekerja sebagai jurutera kanan di sebuah syarikat swasta. Fareez (Aiman Hakim Ridza) sebagai adik bongsu kepada Firdaus dan Faiz berusaha untuk menyatukan kembali keluarga mereka. Fareez juga sangat cintakan Meera (Elyssa) walaupun Meera mempunyai kisah silam yang negatif. Sebenarnya, Firdaus telah terlebih dahulu mencintai dan bertunang dengan Fatin Zaharah (Fouziah Ghous). Dapatkah Firdaus mencintai Ain Farohah seperti dia mencintai Fatin? Mampukah Fareez menyatukan kembali keluarga mereka? Dapatkah keluarga Firdaus bersatu semula?
OST Rindu Bertamu Di Abu Dhabi

Selain menjalani pengambaran di Abu Dhabi, drama ini juga menampilkan Fahrin Ahmad sebagai penyanyi kepada lagu temanya yang bertajuk Siapa Yang Membawa ciptaan Hafiz Hamidon dan lirik digarap oleh Fedtri Yahya.SUMBER
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© OneNewsHub All Rights Reserved