Borang Permohonan SPA8

on Friday, March 1, 2013

Borang permohonan pekerjaan dalam perhidmatan awam (SPA8i) boleh diperolehi secara online di portal rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia iaitu www.spa.gov.my atau melalui laman Jobsmalaysia di www.jobsmalaysia.gov.my.

Dapatkan Identity Number (ID) dengan mendaftar akaun baru SPA anda. Sila rujuk manual daftar akaun baru sebagai panduan.

Maklumat mengenai kesesuaian jawatan yang dipohon dengan kelulusan akademik boleh didapati di ruangan 'Maklumat Jawatan (Gaji/Syarat Lantikan/Deskripsi Jawatan)'. Pemohon yang memiliki ijazah dibenarkan memohon jawatan yang mensyaratkan kelayakan masuk SPM.
Ranking: 5

{ 8 comments... read them below or add one }

surana rasid said...

eeehh:( tk pndai lar nk isi borang spa8 ni????ajar2 bah saya ni?!


April 9, 2013 at 1:18 PM
fredo edik said...

Macam mna nak isi form ye?


April 21, 2013 at 8:27 PM
Anonymous said...

saya tak tau macam mana nak isilah..


May 3, 2013 at 11:26 AM
Anonymous said...

Isi ja bh


May 9, 2013 at 9:01 PM
asha said...

susah gak nk isi borong spa8 ni...sepa yg tw 2 tolong la ajak kt kta urg ni mklum la xtw mcm mn


June 18, 2013 at 11:28 PM
Anonymous said...

tue ahhh....dkat cni die tk bgi pun step2x tuk isi smua nii.......kite yg baru lpas spm cm mne....aduiii...tk fhamla.....


June 19, 2013 at 10:51 AM
Anonymous said...

lupa dgn MYID dan kata laluan...nak dftar akaun baru pn tak boleh...sebab maklumat peribadi telah wujud...mcm mane ye nk selesaikn mslh nie...?


June 21, 2013 at 6:13 PM
Anonymous said...

lupa dgn MYID dan kata laluan...nak dftar akaun baru pn tak boleh...sebab maklumat peribadi telah wujud...mcm mane ye nk selesaikn mslh nie...?


September 28, 2013 at 9:40 PM

Post a Comment

 
© OneNewsHub All Rights Reserved