Pengasas AmBank Mati Ditembak, Isteri Cedera

on Monday, July 29, 2013

Pengasas Arab-Malaysian Bank, Hussain Ahmad Najadi, 75, yang berasal dari Bahrain ditembak mati di kawasan letak kereta di Lorong Ceylon, Kuala Lumpur hari ini sementara isterinya cedera terkena tembakan.

Menurut portal The Malaysian Insider, beliau yang kini merupakan penduduk tetap Malaysia berjalan menuju ke keretanya bersama isteri apabila seorang yang bersenjata menuju ke arahnya dan melepaskan beberapa das tembakan ke arah belakang menyebabkannya terbunuh di tempat kejadian.

Kejadian berlaku kira-kira pada jam 1.30 tengahari.

Isterinya yang cedera dikejarkan ke hospital.

Difahamkan mangsa lelaki maut setelah ditembak di kepala manakala mangsa wanita terkena tembakan di kaki.

Menurut seorang saksi yang berada di kawasan sekitar tempat kejadian, beliau terdengar bunyi letupan sebanyak tiga das dipercayai tembakan yang dilepaskan ke arah mangsa.

Ketika kejadian, pasangan terbabit dikatakan baru turun dari kereta dipandu pemandu mereka.

Kemudian datang seorang lelaki yang menaiki teksi sebagai penumpang, terus masuk ke dalam kawasan parkir lantas menembak kedua-dua mangsa.

Ranking: 5

{ 3 comments... read them below or add one }

Anonymous said...

Malaysia is a very dangerous and unsafe country. So many murders, robbery and other crimes.


July 29, 2013 at 11:23 PM
Anonymous said...

Malaysia still aman. Thanks pm


July 30, 2013 at 12:59 PM
ben ismail said...

if you look at all the stats most of the murders and violent crimes reported, almost 90% is cases involving criminal elements that are fighting rivals while the remaining 10% are mostly linked to dissatisfaction or fraudulent activities that are associated to the victims. so if you are not in that categories, dont worry about assassins coming to deal with you.


August 2, 2013 at 11:24 AM

Post a Comment

 
© OneNewsHub All Rights Reserved